Obsah:

  1. Jaký dárek vybrat k prvním narozeninám dítěte?
  2. Dárek k prvním narozeninám není jediná věc, na kterou je potřeba myslet

Rok života dítěte je zvláštní příležitost, která se nejčastěji slaví s rodinou. K prvním narozeninám dítěte je zapotřebí vhodný dárek, který může být praktický nebo naopak na památku. Pokud hledáte inspiraci na nákup vhodného dárku k prvním narozeninám, jste na správném místě. 

Jaký dárek vybrat k prvním narozeninám dítěte?

Dárky k prvním narozeninám lze rozdělit do několika kategorií, mezi nimiž stojí za zmínku praktické dárky, hračky a dárky na památku. Na začátku je vhodné zvážit, jaký rozpočet můžete na dárek vyčlenit a jaký typ dárku bude nejvhodnější. 

Rodiče batolat velmi oceňují praktické dárky – vždyť s malým dítětem přichází tolik nových potřeb a výzev. Pokud rádi dáváte dárky, které se v běžném životě opravdu hodí, vyberte k prvním narozeninám praktický dárek. Zde je několik tipů:

  • Deka, sada lahví na krmení, dětské nádobí – to jsou skvělé dárky a praktické kojenecké potřeby, které navíc moc nestojí. V nabídce prodejen Pepco je najdete za skvělé ceny. 
  • Oblečení – toho není v šatníku batolete nikdy dost. Každý, kdo se setkal s ročním dítětem, dobře ví, jak často potřebuje převléct. Nové dupačky, svetřík nebo sada triček se vám určitě budou hodit. Nezapomeňte oblečení pro roční dítě nakupovat s mírnou rezervou, pokud jde o velikost. Jeho široký výběr samozřejmě najdete v naší nabídce.
  • Vybavení do dětského pokoje – pokud víte, co vaší ratolesti v pokoji ještě chybí, mohl by to vyřešit dárek k prvním narozeninám. Hezká noční lampička, kolotoč nad postýlku nebo měkký hrací koberec jsou věci, které lze klidně koupit jako dárek k prvním narozeninám.

Dárky v podobě hraček – to je zcela odlišná skupina zboží, které dítě jistě potěší, vzbudí zájem o svět a zajistí zábavu. Pokud upřednostňujete tento typ dárku, zvažte koupi:

  • Senzorické hračky – tedy hračky, která vzbuzuje zvědavost dítěte tím, že působí na jeho smysly (především na hmat, ale také sluch a zrak). V nabídce najdete řadu senzorických desek a podložek, stejně jako menších hraček tohoto typu. 
  • Vzdělávací hračky – může to být jakákoli vkládací hračka, ale také speciální didaktická tabule nebo jiný typ hračky, která stimuluje kreativitu a manuální dovednosti dítěte a má příznivý vliv na jeho rozvoj. 
  • Plyšáka – tedy základní, ale velmi oblíbené hračky pro kojence. Z plyšáka se může rychle stát oblíbený předmět dítěte, se kterým bude chtít spát a brát jej všude s sebou. V prodejnách Pepco najdete široký výběr plyšáků a podobných hraček na usínání za skvělé ceny. 

Infografika Pepco o tom, co se líbí ročním dětem

Dárky na památku nejsou typické hračky nebo předměty na běžné použití, ale mohou mít zpravidla citovou a vzpomínkovou hodnotu. Takový narozeninový dárek nepřinese užitek přímo batoleti nebo jeho rodičům, ale může se stát velmi cennou památkou v budoucnu. Pokud rádi dáváte takové dárky, můžete zvážit:

  • Album, fotoknihu nebo fotorámeček s fotografií dítěte – tento typ dárku dítě nejspíš ocení až po delší době. Je to však velmi hezká rodinná památka. 
  • Originální dárek na míru – třeba s gravírováním nebo potiskem. K prvnímu výročí se často kupují lžičky s vyrytým jménem a datem narození dítěte. Oblíbené jsou také dětské šperky na míru. 

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli typ dárku k prvním narozeninám, nezapomeňte, že se na něm vždy můžete dohodnout s rodiči dítěte. Třeba vám dají další tipy na dárek. 

Dárek k prvním narozeninám není jediná věc, na kterou je potřeba myslet

Roční chlapec drží v rukou kousek čokoládového dortu na oslavu svých narozenin

Máte už vyhlídnutý zajímavý dárek k prvním narozeninám dítěte? To je skvělé! Je na čase vybrat k němu obal a… přáníčko. 

Nezapomeňte k prvním narozeninám pořídit blahopřání. Můžete vybrat takové, na kterém je již přání vytištěné, nebo blahopřání, kde je potřeba text doplnit. Narozeninové přání je skvělá památka. Pokud dítěti nedáváte jako dárek peníze, nezatracujte jej – blahopřání není obal na bankovky, ale památka, která se může stát pro dítě milou vzpomínkou. 

Obal na narozeninový dárek je nejvhodnější koupit až poté, co vyberete samotný dárek, protože tehdy budete mít jistotu, kolik balicího papíru budete potřebovat nebo jak velkou dárkovou tašku musíte pořídit. Barevný papír, tašky, mašle a stuhy – to vše najdete v prodejnách Pepco. Nabízíme dárkové balicí materiály za velmi příznivé ceny, protože nejdůležitější je samotný dárek a událost, kterou slavíte.