Obsah:

  1. Jak zabalit vánoční dárky?
  2. Jak kreativně zabalit dárky
  3. Jak snadno a hezky zabalit dárky?
  4. Jak zabalit dárky neobvyklých tvarů a velikostí?
  5. Jak zabalit k Vánocům ložní prádlo, hrnek a svíčky?

Vánoce jsou čas, kdy si navzájem dáváme dárky. Chceme, aby byly nejen krásné a praktické, ale také hezky zabalené. Koneckonců je to první věc, kterou vidíme, když dárek rozbalujeme. Jak tedy zabalit vánoční dárky, abyste udělali dobrý dojem? Podívejte se na naše tipy.

Jak zabalit vánoční dárky?

Jaký je ten nejnapínavější okamžik Štědrého večera? Správná odpověď je jen jedna – je to samozřejmě „rejdění“ pod vánočním stromkem a rozbalování vánočních dárků. Abyste ještě více podnítili zvědavost svých blízkých a udělali jim v tomto očekávaném okamžiku ještě větší radost, je dobré věnovat pozornost hezkému zabalení vánočních dárků. Taška, dárková krabička nebo třeba krásný balicí papír a barevné stuhy? V prodejnách Pepco na vás čeká široká nabídka doplňků na balení dárků. Podívejte se, které z nich se vám budou nejvíce hodit.

Balení dárků pomocí balicího papíru.

Jak kreativně zabalit dárky

Hezky zabalený vánoční dárek není jen otázkou nádherného vzhledu. Je to také způsob, jak obdarovanému vyjádřit náš zájem a pozornost. Když dostaneme krásně zabalený dárek, hned máme pocit, že ten, kdo ho vybral, mu věnoval hodně času a pozornosti. Díky tomu je pak dárek ještě výjimečnější a ještě více potěší.

Balení vánočních dárků pro své blízké je pro mnohé z nás ta nejhezčí část příprav na svátky. V té době obvykle přicházejí ke slovu nůžky, lepicí páska a různé pomůcky. V prodejnách Pepco najdete řadu užitečných balicích materiálů, zejména:

  • Balicí papír – hodí se na balení věcí pravidelného tvaru (třeba knih, krabiček s kosmetikou nebo deskových her). Balení dárků do balicího papíru však zabere trochu času. Musíte mít také ostré nůžky a lepicí pásku.
  • Dárkové tašky – hotové obaly na vaše dárky. Dárkové tašky přijdou vhod, když nemáte příliš mnoho času. Stačí dárek vložit do tašky a je hotovo.
  • Ozdobné dárkové krabičky – stejně pohodlná a zajímavá možnost jako dárková taška. Dárkové krabičky, které najdete v sortimentu prodejen Pepco, jsou pevné, elegantní a dostupné v široké škále velikostí. Důležité je, že dárkovou krabičku z prodejny Pepco můžete později využít mnoha způsoby – třeba k uschování drobností.
  • Krepový papír – ačkoli si ho někteří spojují především s výtvarnou výchovou ve škole, může to být skvělý materiál na balení dárků. Je perfektní i v případě, že chcete zabalit předmět nepravidelného tvaru – stačí jej zavinout do krepového papíru a převázat elegantní stuhou.
  • Stuhy, šňůrky, mašle a další ozdoby – bez těchto detailů si lze kreativní balení dárků jen stěží představit. Hezký balíček doplní jemná mašle nebo stuha.

Dárky můžete také ozdobit dalšími detaily – dobře se pro tento účel hodí třeba skořicové tyčinky, plátky sušeného pomeranče nebo čerstvé smrkové větvičky.

Dárkové balicí materiály: balicí papír, provázek, nůžky a příslušenství.

Jak snadno a hezky zabalit dárky?

Není to tak složité, jak se může zdát. Dodržujte několik pravidel a podaří se vám dárky zabalit kreativně, hezky a snadno.

  • Zvolte správnou velikost papíru nebo dárkové tašky. Dárek by měl být pečlivě zabalen do papíru, nikoli však příliš volně.
  • Ujistěte se, že je dárek bezpečně zabalen. Chraňte jej před poškozením, třeba papírem nebo bublinkovou fólií.
  • Ozdoby by měly být vybrány podle typu dárku a příležitosti. Vyhněte se příliš velkým a křiklavým dekoracím, které by mohly odvádět pozornost od dárku samotného.

Nemáte čas nebo si nejste jisti, zda jste dost zruční na to, abyste krásně zabalili dárek do balicího papíru? Máme pro vás mnohem pohodlnější řešení. V nabídce prodejen Pepco najdete široký sortiment ozdobných dárkových krabiček a tašek různých velikostí a tvarů.

Infografika Pepco Jak zabalit dárek na Vánoce.

Jak zabalit dárky neobvyklých tvarů a velikostí?

Při balení některých dárků musíme být ještě kreativnější. To platí zejména pro velké předměty nepravidelného tvaru. Jak na ně? Je to velmi snadné:

  • Na dárky nepravidelného tvaru můžete použít balicí papír, fólii nebo krepový papír. Tyto materiály můžete snadno stříhat na míru nebo jimi dárky kreativně ovinout.
  • Nejpohodlnější je velké předměty vložit do dárkových tašek nebo použít velkou dárkovou krabici.
  • Pokud chcete, aby byl váš dárek šetrnější k životnímu prostředí, můžete použít recyklované materiály. K zabalení dárků můžete využít staré noviny, kartonové krabice nebo papírové tašky.

Jak zabalit k Vánocům ložní prádlo, hrnek a svíčky?

Vánoční povlečení od společnosti Pepco na dětský dárek vedle vánočního dárkového hrnečku s motivem Mickey Mouse.

Ložní prádlo je praktický a elegantní dárek, který se hodí pro každou příležitost včetně Vánoc. Chcete-li zabalit lůžkoviny jako dárek, doporučujeme vybrat vhodný balicí papír. Papír by měl být dostatečně velký, aby pokryl celou plochu. Můžete použít také šedý dárkový papír a k němu doplňky v podobě větviček, vánočních koulí nebo ubrousku. Ložní prádlo lze zabalit klasickým způsobem, tedy složit jej do kostky a zabalit do papíru. Můžete ho také vložit do dárkové krabičky.

Pokud má hrnek zajímavý design, je dobré jej zdůraznit, třeba tak, že ho zabalíte do papíru stejné barvy nebo se stejným vzorem. Pokud je vyrobený z křehkého materiálu, třeba porcelánu, je vhodné jej vložit do kartonové krabičky, aby se nerozbil.

Chcete-li zabalit svíčku jako dárek, doporučujeme vybrat vhodný balicí papír. Papír by měl být dostatečně velký, aby pokryl celou plochu svíčky. Svíčku lze zabalit klasickým způsobem, tedy složit ji do kostky a zabalit do papíru. Můžete ji také vložit do dárkové krabičky.

Balicí papír na vánoční dárky, stuhy a balicí doplňky.

Ať už si vyberete jakýkoli typ obalu, nezapomeňte na osobní přístup. K dárku můžete přiložit přání nebo věnování. Balení dárků není jen způsob, jak dárky chránit před poškozením, ale také vyjádření zájmu a pozornosti věnované obdarovanému. Výběrem vhodného obalu a materiálu můžete vytvořit dárek, který bude nejen praktický, ale také krásný a jedinečný. V prodejnách Pepco najdete veškeré nezbytné pomůcky na balení dárků.