Obsah:

  1. Co by měla výbavička pro novorozence obsahovat?
  2. Výbava pro novorozence - oblečení
  3. Výbava pro děti narozené v létě 
  4. Výbava pro děti narozené v zimě
  5. Doplňky pro děti, které se hodí do výbavičky
  6. Kolik stojí dětská výbavička?

Čekání na narození dítěte je pro budoucí rodiče nesmírně vzrušující období. Poslední týdny před porodem jsou obvykle vyplněny horečnými přípravami – aby bylo vše po ruce, až se miminko konečně narodí. 

Sestavení výbavičky pro novorozence však nemusí zabrat mnoho času a energie. V obchodech Pepco najdete všechno co potřebujete, od pohodlného oblečení z organické bavlny až po praktické doplňky, které Vám usnadní péči o novorozence!

Co by měla výbavička pro novorozence obsahovat?

Nejmladší člen rodiny potřebuje velkou pozornost, a to ještě nějakou dobu předtím, než si ho přinesete domů. Nejvhodnější dobou pro sestavení výbavičky pro novorozence je období těhotenství – během této doby si můžete vyhledat potřebné věci a nakoupit je za dobrou cenu. Co by měla výbavička pro novorozence obsahovat? Jaké položky jsou nezbytné a co se ještě vyplatí koupit?

Výbava pro novorozence – seznam základních položek

  • Plenkové kalhotky
  • Deky – nejlépe dvě: tenčí a silnější
  • Vyztužená zavinovačka
  • Zavinovačka do postýlky
  • Postýlka
  • Matrace a jí přizpůsobené prostěradlo
  • Podložky pod prostěradlo
  • Povlečení
  • Oblečení: kombinézy, body s krátkým a dlouhým rukávem, dupačky, halenky, ponožky, čepičky, zateplené kombinézy do kočárku, fleecové kombinézy
  • Hračka na mazlení: látková nebo plyšová

Jedná se o čistě základní výbavičku pro novorozence. Seznam obsahuje pouze nejdůležitější položky – další doplňky a oblečení (v závislosti na ročním období, lokalitě nebo individuálních potřebách) je třeba do seznamu doplnit. Nezapomeňte ani na hračky pro Vaše děťátko – v prvních týdnech života je obzvláště užitečná měkká hračka na mazlení. 

Výbava pro novorozence – oblečení

Jednou z nejdůležitějších položek na seznamu výbavičky pro novorozence je oblečení pro dítě – dítě ho potřebuje hodně, protože je potřeba ho poměrně často přebalovat. Přesný obsah šatníku s oblečením pro novorozence závisí na ročním období. Pro dítě narozené v zimě a pro dítě narozené v létě je potřeba trochu jiné oblečení. 

Při výběru oblečení pro novorozence věnujte pozornost nejen jeho střihu a velikosti, ale také materiálu. Pokožka novorozence je velmi jemná, proto je dobré vybírat oblečení z bavlny, viskózy a merino vlny a vyhnout se oblečení z kousavých materiálů, které nepropouští vzduch a neumožňují pokožce dýchat.

Výbava pro děti narozené v létě 

Musí obsahovat více oblečení s krátkým rukávem ze vzdušných materiálů. V Pepco najdete širokou nabídku dětské oblečení organické bavlny. Proč vsadit na tento materiál při pořizování výbavy pro miminka? Organická bavlna se vyznačuje především svou jedinečnou měkkostí, která dětem poskytuje naprosté pohodlí. Oblečení z ní je také hypoalergenní a umožňuje pokožce dýchat, čímž ji chrání před jakýmkoli podrážděním. Navíc je vysoce odolné a zachovává si své vlastnosti po dlouhou dobu.

Patří sem: body a dupačky s krátkým rukávem, oblečení na spaní, kamaše, trička s krátkým rukávem, tenké svetříky, tenké ponožky. 

nfografika společnosti Pepco „Co koupit novorozenci?“

Výbava pro děti narozené v zimě

Měla by obsahovat oblečení, které umožňuje oblékání dítěte ve vrstvách a oblečení z teplých materiálů: vlna, silnější bavlna, fleece. 

V obchodě Pepco najdete širokou škálu dětského oblečení pro všechna roční období. Patří mezi ně teplé dětské overaly, mikiny a svetry, teplé kalhoty, bundy a kombinézy. Na procházkách a v chladnějších dnech budou nepostradatelné také kojenecké potřeby textilní – zejména teplé deky. 

Sem také patří: body a pyžama s dlouhými rukávy, dupačky s dlouhými nohavicemi, tepláčky, trička s dlouhými rukávy, teplé svetry, silnější ponožky, čepice a kombinézy. 

Doplňky pro děti, které se hodí do výbavičky

Těhotná žena si prohlíží dětské oblečení, v pozadí muž smontovává dětskou postýlkou

ALT: Těhotná žena si prohlíží dětské oblečení, v pozadí muž smontovává dětskou postýlkou

V prvních týdnech života dítěte se mladí rodiče musí v krátkém čase naučit mnoho nových věcí. Péče o kojence vyžaduje velkou péči, přesnost a pozornost. Ukazuje se však, že je to mnohem snazší, pokud máme k dispozici správné příslušenství. Ve společnosti Pepco jsme zejména s ohledem na mladé rodiče připravili do dětské výbavičky řadu užitečných pomůcek – mezi našimi návrhy najdete mimo jiné:

  • Dětské deky – k dispozici v různých velikostech a variantách
  • Dudlíky pro nejmenší
  • Lahvičky, termoláhve a různé příslušenství pro krmení dítěte
  • Plenky z organické bavlny
  • Nádobí pro nejmenší
  • Hračky pro nemluvňata 

To je jen výběr z mnoha doplňků pro nejmenší, ze kterých si můžete vybrat. Ve výbavičce pro miminko nemohou chybět oblečky, plenky a první plyšové hračky.. Kompletní výbavička pro novorozence musí také zahrnovat vybavení dětského pokoje: postýlku, matraci, kolébku, zavinovačku do postýlky, kočárek a mnoho dalších věcí. Velkou část z toho najdete v Pepco a za dobrou cenu.

Kolik stojí dětská výbavička?

Pořizovací ceny jednotlivých položek výbavičky závisí na řadě faktorů – rozhodující je však výrobce těchto položek. Kvalitní výrobky z přírodních materiálů, které budou pro vaše dítě tou správnou volbou, nemusí být vůbec drahé! 

Navštivte nejbližší prodejnu Pepco a přesvědčte se o tom – nabízíme cenově dostupné dětské oblečení, látkové pleny a velký výběr dětských hraček, vše za skvělé ceny!