Obsah:

  1. Perfektní vánoční dárek pro každého najdete v prodejnách Pepco
  2. Vánoční dárky pro ni
  3. Vánoční dárek pro domácí typ
  4. Vánoční dárky pro aktivní ženy
  5. Vánoční dárek pro muže
  6. Tipy na dárky pro módní domácí typy
  7. Vánoční dárky pro hráče a nadšence
  8. Vánoční dárek pro dítě
  9. Tipy na vánoční dárky pro předškolní děti
  10. Vánoční dárky pro dítě školního věku
  11. Vánoční dárky pro teenagery
  12. Nechcete dárky kupovat? Můžete si je vyrobit sami.

Vánoce znamenají výjimečné období, kdy chceme obdarovat své blízké. Výběr vhodného dárku však může být obtížný, zejména pokud osobu, pro kterou ho kupujeme, dobře neznáme. V tomto průvodci představujeme několik tipů na vánoční dárky pro ženy, muže a děti

Příjemná a uklidňující vůně vánočního stromku, jedinečná kořeněná chuť perníčků, celá rodina shromážděna u stolu plného chutných vánočních pokrmů… Seznam věcí, pro které máme rádi Vánoce, je opravdu dlouhý. Kromě všech smyslových, duchovních a společenských zážitků jsou pro nás nesmírně důležité také vánoční dárky. Máme totiž radost z dárků, které najdeme pod stromečkem, i z těch, které věnujeme svým blízkým. Jaké vánoční dárky letos vybrat pro své blízké? Navštivte prodejny Pepco – máme pro vás pár inspirativních nápadů.

Perfektní vánoční dárek pro každého najdete v prodejnách Pepco

Jaké vánoční dárky vykouzlí obdarovaným široký úsměv na tváři a jsou vždy vhodné? Jsou to především ty, které jsme velmi pečlivě vybrali s ohledem na vkus a zájmy obdarovaných. Každý z vašich blízkých má individuální koníčky a zájmy. Děti mohou mít rády barevné hračky nebo knihy, zatímco dospělí mohou dávat přednost praktickým či originálním dárkům. Při přípravě vánoční nabídky v prodejnách Pepco jsme proto dbali na to, abychom do ní zahrnuli co nejvíce zboží, které splňuje tato kritéria.

Vánoční dárky pro ni

Hledáte tip na vánoční dárek pro svou sestru, mámu nebo dospělou dceru? Rádi vám dáme pár zajímavých návrhů. Nejprve zvažte, zda je osoba, kterou chcete obdarovat, domácí typ, nebo spíše miluje výzvy. Ráda čte nebo třeba cestuje? Pokud znáte její zájmy, bude mnohem snazší najít ideální dárek.

Muž předává ženě dárek nad stolem s nádobím.

Vánoční dárek pro domácí typ

Jaký dárek by byl ideální pro někoho, kdo rád tráví volný čas doma? Především takový, který se nám pojí s relaxací, odpočinkem a příjemnými okamžiky a zároveň se perfektně hodí ke sváteční atmosféře – třeba vonná sada.

Večer s takovým dárkem je skutečná pastva pro smysly… Máte na výběr z více možností za atraktivní nízké ceny:

  • Sada zdobená vánoční větvičkou obsahuje difuzér s olejem, který voní až 45 dní, tyčinky a 2 svíčky ve skle s dobou hoření 9 h dostupné ve dvou lákavých vůních: sandalwood nebo apple cinnamon.
  • Sada obsahuje svíčky ve skle s dobou hoření 9 hodin, intenzivní aroma sprej a difuzér s vonným olejem, který vydrží vonět až 45 dní, ve třech vonných variantách: wild berries, spices&love nebo midnight lilac.

Dalšími dobrými tipy na vánoční dárky pro mámu nebo babičku mohou být pohodlné a hebké svetry, župany nebo noční prádlo. Každý z nás přece někdy sní o nicnedělání v pohodlném pyžamu. Ve vánoční nabídce prodejen Pepco najdete:

  • Hřejivý a příjemný dámský župan s reliéfním vzorem a prostornými kapsami, dostupný v krémové nebo červené barvě (velikosti S/M, L/XL).
  • Okouzlující vánoční dámská pyžama s pohodlnými flanelovými kostkovanými kalhotami (dámské velikosti S–XXL) a další vzory pyžam s vánočními motivy jako třeba perníčky nebo stromečky.
  • Dámské svetříky s vánočním motivem a 3D prvky – třeba červený nos soba Rudolfa (velikosti S–XXL).

Čeká zde na vás také mnoho dalších hebkých a hřejivých tipů, které se perfektně hodí jako dárek pro vaši mámu, babičku nebo sestru.

Vánoční dárky pro aktivní ženy

Tráví vaše kamarádka, dcera nebo máma raději čas na výletech a schůzkách než doma? Místo toho, abyste jí k Vánocům kupovali bačkory nebo dekorativní polštářek, zvolte dárek související s jejími zájmy. Můžete zvolit:

  • Knihusběratelka knih a milovnice čtivých románů bude mít z takového dárku jistě radost.
  • Dárkovou poukázku – třeba do jejího oblíbeného obchodu nebo do kina, aby si mohla sama vybrat film, který chce vidět.
  • Termohrnek – ideální tip na dárek pro ty, kdo jsou často na cestách. V předvánočním období snadno najdete termohrnek se svátečním motivem. Můžete také zvážit koupi hrnku vyrobeného na zakázku. Příjemným překvapením je potisk nebo gravírování s vlastním motivem.

To je jen několik z mnoha tipů na dárky pro ženy, které máte rádi. Při výběru dárku berte v úvahu nejen zájmy, ale také věk obdarované, a už na začátku zvažte částku, kterou chcete utratit.

Vánoční dárek pro muže

Nemáte tip na dárek pro tátu, manžela nebo bratra? V prodejnách Pepco vám rádi pomůžeme. Také pro muže máme řadu zboží, které se hodí jako vánoční dárek. Bez ohledu na vkus obdarovaného u nás určitě najdete dárek, který mu udělá velkou radost.

Žena a muž sedí na pohovce a rozbalují dárky.

Tipy na dárky pro módní domácí typy

  • Hřejivé pánské pletené svetry, hebké jako kašmír. V nabídce v několika módních barvách (velikosti M–XXL).
  • Hebké pyžamo se svátečními vzory s teplými flanelovými kostkovanými kalhotami (velikosti M–XXL).
  • Klasická modrá kostkovaná košile, která se hodí do práce i na běžné nošení.

To je jen několik variant dárků pro muže, které se budou líbit pánům, kteří rádi vypadají dobře za každých okolností. Řadu dalších tipů na dárky najdete v prodejnách Pepco.

Vánoční dárky pro hráče a nadšence

Pokud hledáte vhodný vánoční dárek pro muže, který má rád počítačové nebo konzolové hry, nebo pro příznivce cestování a sportovních aktivit, máme pro vás několik tipů. V tomto případě se bude perfektně hodit:

  • Dobíjecí elektronická karta, kterou lze použít na vaše oblíbené streamovací služby nebo v obchodě s hrami (např. Netflix, Amazon, Steam nebo PlayStation Store), která potěší každého filmového fanouška, hráče a další nadšence.
  • Turistické doplňky – například prostorný batoh, láhev na vodu nebo termoska. Tyto věci potěší každého fanouška cestování.
  • Sportovní oblečení a doplňky – to pravé pro pány, kteří rádi obdivují úsilí sportovců nejen z tribuny či pohovky, ale také se sami věnují různým aktivitám. V závislosti na rozpočtu můžete pořídit sportovní odrazky, tričko, pohodlné tréninkové boty nebo pružné šortky.

Vánoční dárek pro dítě

Pro děti je vrcholem Vánoc vzrušující čekání na krásně zabalené vysněné dárky pod vánočním stromečkem. V široké vánoční nabídce prodejen Pepco jistě najdete pro svou ratolest něco vhodného. Pro ty nejmenší jsme připravili pestrou nabídku hraček a vánočního oblečení.

Dívka se těší z dárku pod vánočním stromkem.

Tipy na vánoční dárky pro předškolní děti

Dárky pro nejmenší musí být přizpůsobeny jejich zájmům i věku. Někteří lidé kupují hračky s časovým předstihem, aby se malému dítěti hodily nejen při rozbalování dárku, ale i o několik měsíců později. Mějte však na paměti otázku bezpečnosti – nedoporučujeme kupovat těm nejmenším hračky určené starším dětem, které obsahují malé díly. Příslušné označení věku najdete vždy na obalu hračky.

Co můžete koupit k Vánocům svému předškolákovi?

  • Dřevěná dráha se třemi autíčky, která pomáhá rozvíjet motoriku vašeho dítěte.
  • Hezké a hebké oblečení – třeba s motivy postaviček z oblíbených pohádek nebo okouzlující pyžama pro chlapce a dívky s vánočními vzory.
  • Vybavení pro zábavu na čerstvém vzduchu – míč, lopatku s kyblíkem, švihadlo, mýdlové bubliny a řadu dalších věcí.

Vánoční dárky pro dítě školního věku

Malý žák nebo malá žákyně se často cítí téměř dospělí, ale v hloubi duše stále jsou to děti, které si rády hrají s plyšáky, autíčky nebo modelínou. Při výběru dárku pro dítě školního věku zohledněte jeho aktuální zájmy – pokud rádo chodí do školy a zajímá ho nějaký předmět, můžete se tím inspirovat.

Co můžete koupit k Vánocům školákovi nebo školačce?

  • Dráha Hot Wheels se dvěma smyčkami a autíčky v sadě nebo garáž s diagnostickou stanicí a dráhou, která potěší každého malého milovníka aut.
  • Panenka Barbie se sadou Pekařská dílna, která bude vysněným dárkem pro starší holčičku.
  • Dobře vybavený penál – nejlépe se sadou barevných fixů a gelových per.
  • Nový batoh – třeba s motivy oblíbených postaviček z pohádek nebo her.
  • Knihy, omalovánky, skládačky nebo hry – jinými slovy potřeby na hraní, které zároveň rozvíjejí a vyplňují volný čas.

Infografika Pepco - Co Češi najdou pod vánočním stromečkem.

Vánoční dárky pro teenagery

Výběr ideálního dárku pro dospívající nemusí být složitý. Zvažte osobnost a zájmy svého dítěte a můžete pořídit:

  • Módní oblečení – mikinu, halenku nebo nové džíny. Alternativou je zakoupení dárkové poukázky na vámi zvolenou částku.
  • Kosmetiku – dospívající dívka, která ráda voní a chce hezky vypadat, ocení barevnou pěnu do koupele nebo značkový deodorant. Teenager může mít radost z přípravků na úpravu účesu nebo z kosmetické sady, kterou propaguje jeho oblíbený sportovec.
  • Hry a knihy – tento dárek je vhodný pro lidi všech věkových kategorií, pokud rádi čtou nebo hrají počítačové či deskové hry. Než pořídíte konkrétní titul, ujistěte se, že je vhodný pro příslušnou věkovou skupinu.

Potřebujete další inspiraci? Přečtěte si náš článek o vánočních dárcích pro děti

Nechcete dárky kupovat? Můžete si je vyrobit sami.

Osobní a vlastnoručně vyrobené dárky jsou skvělý tip na vánoční dárek, a to prakticky pro každého. Takový dárek je známkou velmi vysokého nasazení, a proto by ho měl ocenit každý.

Jaké vánoční dárky můžete vyrobit sami?

  • Fotoalbum – vyvolejte fotografie a vložte je do alba podle vlastního výběru. Můžete připojit podpisy, drobné upomínkové předměty (třeba vstupenku na film, který jste spolu viděli) a věnování.
  • Recept na mimořádný pokrm – pokud víte, co ráda jí osoba, kterou chcete překvapit, zpracujte do hezké grafické podoby recept na pokrm podle vlastního výběru. K dárku přiložte potřebné ingredience.
  • Bytová dekorace – pokud umíte šít, vyšívat nebo malovat, můžete vyrobit obrázek, ubrousek, vyšívaný polštářek nebo jinou drobnost, která určitě každého potěší.

Nezapomeňte, že důležitější než samotné vánoční dárky je trávit čas se svými blízkými. Pokud už pro ně vybíráte dárky, věnujte tomu čas, aby odpovídaly jejich koníčkům a zájmům. Přejeme vám veselé Vánoce a… jen ty vhodné dárky.