Obsah:

  1. Tradiční valentýnské dárky
  2. Drobné dárky na Valentýna
  3. Kreativní nápady na valentýnské dárky

Valentýn, známý také jako svátek zamilovaných, je ideální příležitostí ukázat milované osobě, jak je pro nás důležitá. Valentýnské dárky jsou jednoduchým způsobem, jak vyjádřit své city… beze slov. Můžeme se rozhodnout pro tradiční květiny a čokoládu, obdarovat svou milovanou osobu šperkem nebo drobnou pomůckou do domácnosti jako je vonná svíčka nebo rámeček se společnou fotografií. Podívejte se, jaký valentýnský dárek můžete dát 14. února!

Tradiční valentýnské dárky

Na Valentýna jsou některé dárky považovány za klasiku a jsou vždy oblíbené. Koneckonců, tyto tradiční dárky mají velkou sílu vyjádřit pocity jednoduchým způsobem!

Květiny (zejména červené růže!) jsou považovány za univerzální symbol lásky. Při výběru kytice k ní můžete přidat osobní list a postarat se o slavnostní prezentaci. Další valentýnskou klasikou je bonboniéra kvalitní čokolády. Aby byl tento dárek ještě speciálnější a osobnější, hledejte čokoládu s nestandardní náplní, neobvyklou kombinací chutí nebo v originálním tvaru. Při výběru šperků dbejte na styl, který se k obdarovanému nejlépe hodí. Může to být jemný náramek, elegantní náhrdelník nebo decentní prsten. Pokud se navíc postaráte o gravírování – valentýnský dárek bude ještě výjimečnější.  

Drobné dárky na Valentýna

I malý dárek může mít velký význam! Je důležité, aby takový dar měl přímo romantický podtext nebo se týkal zájmů obdarovaného. Jaké malé, ale smysluplné dárky se hodí jako valentýnský dárek?

Infografika společnosti Pepco „Co koupit na Valentýna?“

Svíčky jsou vždy skvělým nápadem! Pomáhají vytvářet kouzelnou a romantickou atmosféru, naplňují interiér hřejivou září a krásnou vůní. Vyberte si svíčky s vůní, která má pro vás oba zvláštní význam, například připomíná společné chvíle a zážitky. Můžete se také rozhodnout pro krásné dekorativní svícny, které budou nejen praktickým, ale i elegantním designovým prvkem. Skvělou alternativou svíček a svícnů mohou být moderní vonné difuzéry! Zkontrolujte aktuální sbírku svíček a svícnů u společnosti Pepco.

Pokud Váš blízký rád čte, může být také dobrá kniha skvělým valentýnským dárkem. Může to být romantický román (ideální pro svátek zamilovaných!), nejnovější kniha básní oblíbeného básníka nebo jakýkoli román oblíbeného spisovatele. Univerzálním nápadem na malý valentýnský dárek je hrníček s romantickým sloganem, personalizovaným designem nebo společnou fotografií. 

Jako valentýnský dárek se hodí také kosmetické sady do koupele jako jsou koupelové soli, bombičky do koupele nebo exkluzivní sprchové gely. Sukulenty a jiné malé rostliny v květináčích nebo bonsaj jsou dárkem, který… poroste s Vaší láskou. Fotorámečky Je to další skvělý nápad na valentýnský dárek. Můžete si vybrat rámeček s romantickým motivem a přidat Vaši společnou fotografii. Je to nejen dárek, ale také krásná památka na společné chvíle.

Kreativní nápady na valentýnské dárky

Valentýnské dárky od společnosti Pepco

Svátek Valentýna je ideální příležitostí dát průchod své kreativitě a vyjádřit své city prostřednictvím jedinečných a osobních dárků. 

Zde je několik inspirativních nápadů na vlastní a ručně vyráběné dárky:

  • Album společných vzpomínek – vytvořte si vlastní album s fotografiemi a poznámkami, které dokumentují nejdůležitější okamžiky Vašeho vztahu. Může to být jednoduchá brožura s nalepenými obrázky s krátkými popisy nebo propracovanější projekt alba.
  • Ručně vyráběné svíčky – vytvořte si vlastní svíčky s oblíbenými vůněmi a barvami svého partnera nebo partnerky. Je to nejen osobní dárek, ale také způsob, jak vytvořit romantickou atmosféru – záře a vůně ručně vyrobené svíčky jistě zahřeje srdce Vaší milované osoby.
  • Sklenice plná důkazů lásky – na malé kartičky napište, co se Vám na druhém člověku líbí a za co si ho obzvlášť vážíte. Vložte kartičky do ozdobné sklenice – dárek, který bude obdarovanému každý den připomínat Vaši lásku.
  • Kulinářské mistrovské dílo – pokud je vaření Vaší vášní, připravte speciální jídlo nebo řadu oblíbených pochoutek svého partnera. Může to být elegantní večeře, domácí sladkosti nebo vynikající dezert. Zajistěte si pro svou schůzku správné prostředí!
  • Personalizovaný obraz nebo plakát – vytvořte nebo si objednejte obraz, který pro Vás oba něco znamená. Může to být grafika s důležitým citátem, ilustrace nebo fotografie místa, které jste spolu navštívili, nebo plakát odrážející společné zájmy.

Nezapomeňte, že pokud jde o valentýnské dárky, záleží především na nápadu a odhodlání, které do nich vložíte. Kreativní, ručně vyráběné dárky nebo osobní předměty jsou skvělým způsobem, jak ukázat, jak moc Vám na štěstí Vaší blízké osoby záleží!