Obsah:

  1. Tradiční svatební dary nevyjdou z módy
  2. Příbory, skleničky a jídelní set
  3. Elegantní bytový textil a dekorace
  4. Neobvyklé svatební dary
  5. Dárky šité na míru zájmům novomanželů
  6. Než koupíte svatební dar
  7. Dárky nejsou všechno – nezapomeňte na blahopřání a hezké zabalení dárku

Výběr perfektního svatebního daru může být náročný, avšak je to také jedinečná příležitost, jak vyjádřit své city a úctu k ženichovi a nevěstě. V tomto průvodci Pepco najdete nejlepší tipy na svatební dary, které novomanžele jistě potěší.

Tradiční svatební dary nevyjdou z módy

Přestože dnes řada lidí volí jako svatební dar peníze nebo poukázky na nákup, vůbec to neznamená, že by nevěsta a ženich neměli radost z pečlivě vybraného daru. Někdy jsou to právě tradiční dárky, na které mladý pár nejraději vzpomíná, uchovává je řadu let a rád používá. Níže najdete několik tipů na svatební dary v tradičním stylu.

Příbory, skleničky a jídelní set

Je těžké si představit domácnost, kde chybí tyto základní prvky na podávání jídla. Pokud chcete koupit svatební dar mladým lidem, kteří právě začínají společný život, můžete klidně pořídit:

  • Sady příborů z nerezové oceli. Nejlépe v praktickém kufříku.
  • Sada stylových skleniček, křišťálové sklenice nebo jakýkoli jiný druh nádobí na servírování nápojů je vynikající tip na svatební dar. V prodejnách Pepco najdete vše podstatné: sklenice, skleničky a džbánky za vynikající ceny.
  • Jídelní set. Skvělou volbou na svatební dar je jídelní set nebo čajový a kávový servis. Důležité je, že takový dar nemusí stát mnoho. Krásné a stylové talíře, mísy a další nádobí jako svatební dar najdete v prodejnách Pepco.

A pokud nemáte důvěru v křehké a jemné dárky, které by se cestou na oslavu mohly rozbít, zvažte koupi pevnější sady kuchyňských potřeb – třeba hrnce a pánve. I toto zboží na vás čeká v nabídce našich prodejen.

Infografika Pepco: jak zabalit svatební dar

Elegantní bytový textil a dekorace

Další tip na klasický svatební dar je bytový textil. Elegantní sady ručníků, ložního prádla a polštářů jsou ideální dárek k tak významné příležitosti. Co vybrat? Záleží na tom, jak dobře mladý pár znáte. Pokud víte najisto, co novomanželé potřebují, můžete pořídit to, co jim nejvíce chybí. Když si nejste příliš jistí, zvolte spíše bezpečnější dárek – například nástěnné dekorace, stylovou sadu ložního prádla nebo sadu elegantních ručníků. Důležité je, že všechny tyto věci na vás čekají v prodejnách Pepco.

Neobvyklé svatební dary

Ne každý mladý pár bude mít radost z poukázky na nákup nebo sady příborů. Někteří lidé nevěnují typickým dárkům velkou pozornost, avšak mají velmi rádi dárky, které jim poskytují příležitost zažít něco zajímavého.

Vždyť svatební dar může obsahovat víkend v lázních, vstupenky na koncert nebo dokonce let vrtulníkem či seskok padákem. Možností je tolik, že je těžké se rozhodnout. Nejdůležitější je, aby tento typ dárku odpovídal skutečným zájmům novomanželů a splňoval jejich přání. Dalším neobvyklým návrhem na dárek pro novomanžele je vlastnoručně vyrobená pozornost. Můžete sami vyrobit fotoalbum či jinou věc – vše záleží na vašich schopnostech a dovednostech. 

Dárky šité na míru zájmům novomanželů

Dívka předává svatební dar

Některé páry mají společné zájmy – například turistiku v horách nebo určitý sport. Pokud znáte jejich koníčky, můžete tyto informace využít při nákupu svatebního daru. 

Příznivci četby mohou být obdarováni limitovanými edicemi knih svých oblíbených autorů v krásné vazbě. Milovníkům dalekých cest se budou hodit cestopisy, ale také vybavení nebo třeba poukazy na letenky. Pro páry, které rády tráví volný čas kreativně, může být skvělým svatebním darem malířský workshop, fotografický kurz nebo kurz vaření. Možností je spousta, stačí se zamyslet nad tím, co novomanželům udělá největší radost, a to pak pořídit.

Než koupíte svatební dar

Ujistěte se, že bude vhodný. Ne každý zná nevěstu a ženicha natolik dobře, aby nákup dárku zvládl zajistit sám. Právě proto novomanželé vytvářejí seznamy dárků nebo pověřují své nejbližší, aby tento typ informací poskytovali. Nestyďte se zeptat, co koupit jako svatební dar, protože vhodně zvolený dárek bude mnohem lepší památkou než druhá stejná kniha nebo přebytečný mixér.

Dárky nejsou všechno – nezapomeňte na blahopřání a hezké zabalení dárku

I ten nejlepší dárek potřebuje vhodný obal, zejména dar k tak významné příležitosti, jako je svatba. Balení dárků lze svěřit do rukou odborníků – na mnoha místech vám rádi tuto službu poskytnou. Rozhodně je však lepší zabalit dárek vlastníma rukama.

Budete potřebovat balicí papír, nenápadnou lepicí pásku, výraznou mašli, nůžky a podobné pomůcky. Pokud jako svatební dar dáváte několik věcí, můžete je jednoduše vložit do dárkové tašky. A nezapomeňte na blahopřání – určitě se na něj podepište, protože je to krásná památka na svatbu. Vše, co potřebujete k zabalení svatebního daru, najdete ve své oblíbené prodejně Pepco.

Výběr svatebního daru nemusí být náročný. Ať už se rozhodnete pro něco tradičního, osobního nebo dárek související se zájmy novomanželů, vyberte dar s ohledem na nevěstu a ženicha a něco, co se může novomanželům skutečně hodit a potěšit je. Nejlepší dárky jsou přece ty, které jsou vhodné a odpovídají zájmům a vkusu lidí, jimž jsou určeny.