Obsah:

  1. Základní školní potřeby ve školní výbavě – seznam
  2. Sešity a zápisníky
  3. Penál a jeho obsah
  4. Výtvarné potřeby
  5. Módní oblečení do školy z prodejen Pepco

Zahájení školní docházky má pro každého prvňáčka i jeho rodiče velký význam. Zjistěte, jaké základní věci malý žák potřebuje a jaké novinky letos nabízejí prodejny Pepco, abyste mu zajistili pohodlí a funkčnost při učení a hraní. Podívejte se, co by měla obsahovat aktovka prvňáčka, aby byl každý den ve škole plný dobrodružství a příjemných zážitků.

Základní školní potřeby ve školní výbavě – seznam

Školní potřeby tvoří základ dobře připravené výbavy každého prvňáčka. Pečlivě vybrané sešity, penál a nezbytné doplňky zajistí, že se vaše dítě bude učit pohodlně a efektivně. Níže naleznete podrobný seznam nejdůležitějších věcí, které by dítě mělo mít ve své školní aktovce a které můžete koupit za výhodné ceny v prodejnách Pepco.

Sešity a zápisníky

Školní výbava prvňáčka by měla obsahovat dostatečný počet sešitů a zápisníků.

  • Čtverečkované sešity – několik kusů (obvykle 4–5), které se používají v hodinách matematiky a v jiných předmětech, kde jsou nezbytné přesné poznámky.
  • Linkované sešity – několik kusů (také 4–5), jsou nezbytné pro výuku psaní, na poznámky v mateřském jazyce a na další humanitní předměty.

Penál a jeho obsah

Penál je klíčovou součástí školní výbavy, která by měla obsahovat všechny nezbytné potřeby na psaní a kreslení.

  • Tužky – nejlépe několik kusů různé tvrdosti, aby dítě mohlo pohodlně kreslit a psát. Dobrou volbou mohou být silnější tužky trojúhelníkového tvaru, které usnadňují správný úchop.
  • Propisky nebo pera – alespoň dva kusy (jeden náhradní) nebo pero (s náhradními náplněmi). Propisky mohou mít různou barvu, což usnadňuje orientaci v poznámkách.
  • Pastelky – sada 12–24 pastelek různých barev se hodí na výtvarnou výchovu, ale také na výuku matematiky, jazyků a přírodovědu.
  • Fixy – sada fixů různých barev, které lze použít na barevné poznámky a kreslení.
  • Guma – měkká guma, která účinně smaže chyby, aniž by zničila papír.
  • Ořezávátko – se zásobníkem na odřezky, který vám umožní rychle ořezat tužku nebo pastelku, aniž byste museli vstávat ze židle nebo dělat nepořádek v penálu.
  • Pravítko – 15–20 cm dlouhé, nejlépe plastové a ohebné, které se pohodlně vejde do penálu a nezlomí se.
  • Nůžky – s bezpečnými zaoblenými konci, které zajišťují bezpečnost při používání.
  • Lepicí tyčinka – snadné použití a méně nepořádku než tekuté lepidlo, ideální na výtvarnou výchovu a různé projekty.

Součástí školní výbavy pro dívku může být penál v její oblíbené barvě nebo s pohádkovým motivem, například Barbie, princezny, jednorožce nebo postavičky z oblíbených animovaných filmů. Kromě toho mohou učení zpříjemnit barevné propisky, ozdobné gumy nebo sada samolepek na sešity, které si holčička sama vybere. Obaly na sešity mohou mít také vzory podle výběru slečny, například květiny, motýly, srdce nebo roztomilé kočky či psy. Většina dívek má ráda kreativní výtvarné činnosti, tak proč nepřidat do výtvarných potřeb třpytky, barevné stuhy, korálky a další ozdoby, s kterým bude moci tvořit originální umělecká díla.

Výtvarné potřeby

Vhodná sada výtvarných potřeb umožní žákům volně tvořit v hodinách výtvarné výchovy a tvořivých činností a projeví se v rozvoji kreativity a manuální zručnosti.

  • Barvy a štětce – školní výbava prvňáčka by měla obsahovat sadu akvarelových nebo temperových barev, několik štětců různé tloušťky a bezpečný kelímek na vodu.
  • Náčrtníky a skicáky – bloky bílého a barevného papíru tvoří základ většiny výtvarných činností. Skicák se hodí také při práci, která vyžaduje pevnější podklad, například při tvorbě modelů nebo koláží.
  • Barevný papír a piják – sada barevných papírů a minimálně 4–5 kusů pijáků různých barev umožní vytvářet různá umělecká díla, jako jsou vystřihovánky, koláže nebo prostorové modely. Díky nim budou děti moci ještě účinněji rozvíjet své manuální dovednosti a představivost.
  • Plastelína a modelína – jedná se o skvělý materiál pro modelování a vyřezávání. Děti mohou vytvářet trojrozměrné figurky, což rozvíjí jejich manuální dovednosti a prostorové myšlení.

Školní výbava pro chlapce může obsahovat penál se sportovními motivy, auty, superhrdiny nebo postavičkami z počítačových her. Praktické tužky, propisky s oblíbenými postavičkami a praktická ořezávátka jim zpříjemní každodenní povinnosti. Chlapci mohou dávat přednost sešitům s obálkami s vesmírnými motivy, dinosaury nebo sportovními hvězdami – sešit na matematiku s Messim nebo Ronaldem na obálce se jim bude určitě líbit. Chlapce často zajímá modelování a stavění, proto je dobré doplnit výtvarné potřeby o modelínu, dřevěné tyčinky na stavění modelů nebo sadu na technické kreslení.

Při přípravě školní výbavy myslete na to, aby odpovídala individuálním potřebám dítěte a požadavkům školy. Řada učitelů rozdává seznamy školních potřeb na organizačních schůzkách nebo je zveřejňuje ke stažení na webových stránkách školy.

Infografika společnosti Pepco o školní výbavě

Módní oblečení do školy z prodejen Pepco

Při sestavování školní výbavy pro prvňáčky je potřeba vše pečlivě promyslet a zohlednit pohodlí i vkus dětí. Nejnovější kolekce oblečení Pepco s motivy Barbie pro dívky a Marvel pro chlapce je dokonalou volbou, která spojuje pohodlí se zábavou.

Pro dívky doporučujeme koupit barevná trička, pohodlné sukně a legíny s oblíbenou panenkou Barbie, aby měly volný pohyb a skvěle vypadaly. Nejnovější kolekce školního oblečení v nabídce prodejen Pepco se jistě trefí do vkusu každé dívky. V sortimentu najdeme pohodlné teplákové soupravy, měkká trička a pružné kalhoty, které jsou ideální na běžné nošení. Výrazným motivem této kolekce je Barbie, což dodává oblečení dívčí šarm a styl. Vzory s oblíbenou panenkou mnoha generací se objevují na sportovním oblečení i na elegantnějších topech nebo šatech. Kolekce je pestrá a rozmanitá a umožňuje každé malé příznivkyni Barbie vyjádřit svůj styl prostřednictvím oblečení a zároveň jí zajišťuje pohodlí a volnost při školních aktivitách.

Infografika společnosti Pepco o nejnovější kolekci oblečení do školy s motivy Barbie a Marvel

Chlapci si zamilují trička, tepláky a mikiny s potiskem oblíbených superhrdinů Marvel, které jsou nejen stylové, ale také splňují potřeby aktivních dětí. Nejnovější kolekce chlapeckého školního oblečení dostupná v kamenných prodejnách Pepco přináší naprostou radost malým obdivovatelům superhrdinů. Kolekci dominují pohodlné tepláky, odolná trička a příjemné kalhoty, které jsou ideální na hraní i do školy. Všechny zdobí motivy z Marvelova světa, například postavičky Spidermana, Ironmana a Hulka. Díky tomu je oblečení nejen praktické a pohodlné, ale zároveň podněcuje dětskou představivost a umožňuje jim vyjádřit oblibu dobrodružství populárních postav. Kolekce je navržena s ohledem na dynamický den mladého člověka a kombinuje styl s pohodlím při nošení.

Nezapomeňme na doplňky, jako jsou ponožky, spodní prádlo a vhodná obuv, které tvoří nezbytnou součást výbavy každého žáka. Taková výbava vašemu dítěti jistě usnadní začátek nové fáze vzdělávání, dodá mu sebedůvěru a přinese radost.

Nástup do školy je pro každé dítě nesmírně důležitou etapou a dobře připravená školní výbava z prodejen Pepco může toto období značně usnadnit. Stejně důležitá jako aktovka plná potřebných pomůcek je však osobní podpora rodičů. V tomto klíčovém období mohou děti pociťovat úzkost a stres z nových výzev a prostředí. Svým aktivním nasloucháním, rozhovory o pocitech, společně stráveným časem a pozitivním povzbuzováním můžete významně přispět k posílení sebedůvěry dítěte. Emoční podpora, kterou můžete poskytnout, je neocenitelná při budování základů, na nichž bude vaše dítě v novém školním prostředí schopno úspěšně rozvíjet své záliby a vzdělávací a sociální dovednosti.