Obsah:

  1. Obývací pokoj ve stylu boho – kreativní centrum domácnosti
  2. Doplňky ve stylu boho – jednoduchý způsob, jak dodat interiéru osobitý ráz
  3. Polštář boho – malý prvek, velký efekt
  4. Lampy boho – stylové osvětlení
  5. Obrazy boho – umění ve vaší domácnosti
  6. Koberce, přikrývky a závěsy – textil, který vytváří příjemnou atmosféru

Boho je rozmanitá směs barev, vzorů a textur, která do interiéru vnáší jedinečnou atmosféru svobody a umělecké bezstarostnosti. Doporučujeme, jak zařídit váš interiér ve stylu boho, a zaměřujeme se na obývací pokoj a dekorace.

Obývací pokoj ve stylu boho – kreativní centrum domácnosti

Obývací pokoj boho je prostor, kde můžete volně experimentovat s designem a inspirovat se celým světem. V tomto designu hrají klíčovou roli přírodní materiály, jako je dřevo, len a juta. Barevná paleta by měla vycházet z teplých, zemitých tónů, které lze oživit několika svěžími barvami.

Vyberte si pohodlnou pohovku čalouněnou látkou s etnickými vzory nebo květinovými motivy, která bude ústředním bodem obývacího pokoje. Vedle ní mohou být proutěná křesla, která dodají lehkost a přírodní nádech. Konferenční stolek z recyklovaného dřeva nebo netypický, ručně vyrobený model bude skvělým místem pro knihy a dekorace.

Nezapomeňte na doplňky, které tvoří základ stylu boho – barevné koberce, ručně tkané přehozy a deky a jedinečné umělecké dekorace. To vše dohromady vytvoří v obývacím pokoji útulné a inspirativní prostředí.

Na stěny umístěte obrazy boho, které mohou být ručně malované nebo zobrazovat etnické motivy. Skvělým doplňkem jsou také zrcadla v ozdobných rámech a tkané koše umístěné na podlaze, v regálech nebo na komodách.

V interiéru ve stylu boho by neměly chybět rostliny v květináčích. Vnesou do interiéru tu nejkrásnější přírodní zeleň.

Infografika společnosti Pepco o doplňcích do obývacího pokoje ve stylu boho

Doplňky ve stylu boho – jednoduchý způsob, jak dodat interiéru osobitý ráz

Styl boho v interiéru není jen záležitostí nábytku a barevných stěn, ale především doplňků, které dodávají prostoru jedinečný a útulný nádech. Díky vhodně zvoleným detailům můžete snadno a rychle proměnit vzhled svého domova a vnést do něj teplo, volnost a umělecký vkus. Zde je několik klíčových prvků, které vám pomohou vytvořit interiér ve stylu boho.

Polštář boho – malý prvek, velký efekt

Měkké polštáře jsou nepostradatelnou součástí stylu boho, který lze díky vyměnitelným povlakům na polštáře snadno měnit podle nálady nebo ročního období. Jak vybrat povlaky na polštáře a dekorační polštáře ve stylu boho?

  • Materiál – vyberte si polštáře z přírodních látek, jako je len, bavlna nebo vlna. Tyto materiály jsou nejen šetrné k životnímu prostředí, ale také velmi odolné a pohodlné.
  • Vzory a barvy – pro polštáře boho jsou typické etnické vzory, patchwork, střapce a jasné, zářivé barvy. Můžete kombinovat různé vzory a odstíny a vytvořit tak pestrý a zajímavý vzhled.
  • Umístění – polštáře můžete dát na postel, pohovku, křeslo nebo dokonce na podlahu a vytvořit tak útulné a stylové místo k odpočinku. Polštáře boho se skvěle hodí i na terasy a balkony.

Lampy boho – stylové osvětlení

Obývací pokoj s krbem ve stylu boho

Osvětlení je velmi důležitou součástí interiéru ve stylu boho. Správně zvolená svítidla mohou zcela změnit atmosféru prostoru a dodat mu útulný a hřejivý nádech. Jak vybrat lampy ve stylu boho?

  • Stínidla – zvolte lampy se stínidly z ratanu, bambusu nebo plátna. Přírodní materiály dodají interiéru organický a útulný vzhled.
  • Girlandy – světelné řetězy zavěšené na stěnách, kolem oken nebo nad postelí vnesou do interiéru kouzelnou atmosféru. Můžete je také zavěsit venku a vytvořit tak příjemné osvětlení na terase nebo na zahradě.
  • Lucerny – kovové nebo dřevěné lucerny se svíčkami dodají interiéru romantický a útulný nádech. Lucerny můžete umístit na podlahu, police nebo okenní parapety a vytvořit tak hřejivé a příjemné světelné body.

Obrazy boho – umění ve vaší domácnosti

Různé typy boho obrazů představují skvělý způsob, jak upravit interiér. Mohou znázorňovat abstraktní vzory, květinové motivy nebo etnické výjevy a dodávat prostoru umělecký nádech. Při výběru obrazů boho věnujte pozornost rámům a vyberte si ty z přírodních materiálů, jako je dřevo nebo bambus. Nemusíte se omezovat jen na jednotlivé obrazy. Můžete vytvořit nástěnné galerie z různých plakátů a fotografií. Kombinací formátů a stylů vytvoříte dynamický a zajímavý vzhled, který tvoří podstatu boho.

Koberce, přikrývky a závěsy – textil, který vytváří příjemnou atmosféru

Vybírejte koberce s orientálními vzory nebo tkané z přírodních vláken, jako je vlna nebo bavlna. Koberce ve stylu boho jsou často barevné a vzorované, a dodávají tak interiéru teplý a útulný nádech. Lehké a vzdušné krajkové závěsy, lněné záclony a přehozy s barevnými vzory jsou skvělý způsob, jak doplnit interiér ve stylu boho. Nezapomeňte také na vzorované deky, které můžete přehodit přes opěradla pohovky nebo položit na poličku konferenčního stolku a vzít si je, až se ochladí.

Podívejte se na přikrývky a přehozy, které najdete v aktuální nabídce prodejen Pepco.

Styl boho v interiéru je ideální pro ty, kdo mají rádi svobodu, kreativitu a různorodost. Ať už si ve stylu boho zařizujete ložnici nebo obývací pokoj, nezapomeňte použít přírodní materiály, různé vzory a barvy a osobité prvky – spoustu z nich najdete za atraktivní ceny v prodejnách Pepco. To vám pomůže vytvořit prostor, který bude praktický a zároveň plný života a stylu.