Obsah:

  1. Dárek pro babičku, dárek pro dědu
  2. Tipy na společný vánoční dárek pro prarodiče
  3. Vánoční dárek pro babičku
  4. Vánoční dárek pro dědu
  5. Přáníčko jako vánoční dárek pro babičku
  6. Fotorámeček jako dárek pro dědu
  7. Osobní vánoční dárek pro babičku a dědu

Výroba vánočního dárku pro babičku a dědu je ideální příležitost, jak v dětech rozvíjet kreativitu a naučit je, jakou hodnotu má, když dáváme něco druhým. Ukážeme vám, jak zapojit děti do tvoření, od výběru nápadu přes realizaci až po předání dárku, aby se pro ně tato rodinná tradice stala nezapomenutelným zážitkem a příležitostí vyjádřit své city k prarodičům.

Brzy nastane vánoční čas, který milují všechny děti. Je vhodné dítě naučit, že dárky je příjemné nejen dostávat, ale také dávat. Děti se velmi rády zapojují do vánočních příprav a přípravy dárků. Vánoční čas často trávíme s rodinou, a proto je dobré přesvědčit dítě, aby vánoční dárek pro babičku a dědu připravilo spolu s námi. Jak mu s tím pomoci a jaké nápady navrhnout?

Dárek pro babičku, dárek pro dědu

Dárky, které s dětmi připravujeme pro prarodiče, mohou být vlastnoručně vyrobené nebo koupené. Důležité však je, aby byly pro danou osobu vhodné a vyhovovaly jejího vkusu. Nikdo nemá rád dárky, na kterých je vidět, že byly koupeny zbrkle a bez ohledu na zájmy obdarovaného. Někdy chceme násilím koupit něco velmi originálního, ale pravdou je, že trefou do černého obvykle bývají klasické dárky.

Ještě než začnete hledat vhodný dárek, zvažte společně, zda chcete prarodičům k Vánocům vyrobit společný dárek, nebo zda byste raději každému z nich koupili něco zvlášť.

Vánoční dárek zabalený do papíru, převázaný mašlí a ozdobený cukrovím.

Tipy na společný vánoční dárek pro prarodiče

Pokud jste se rozhodli, že k Vánocům koupíte babičce a dědovi jeden dárek, vyberte něco, co potěší oba. Může to být věc související s jejich společným životem, zájmy nebo vzpomínkami. Jaký společný vánoční dárek pro prarodiče od vnučky nebo vnuka vybrat?

  • Album s rodinnými fotografiemi – každý si občas rád připomene příjemné chvíle z minulosti. Pokud máte ještě čas, můžete koupit fotoalbum a vyvolat fotografie, které do něj vložíte.
  • Sada zdravých pochoutek – když babičce a dědovi darujete košík se zdravými pochutinami, ovocem a třeba i vitaminovými přípravky, které užívají, projevíte tím zájem o jejich zdraví.

Společné dárky pro babičku a dědu jsou dobrý nápad, avšak smysl má i nákup samostatných dárků. Koneckonců každý má své individuální zájmy a sny, které si může o Vánocích splnit.

Vánoční dárek pro babičku

Téměř každou babičku potěší květiny – zejména pokojové, které budou dělat radost mnohem delší dobu než živé kytice. Tím však jsme však nevyčerpali všechny možnosti. Co dalšího se hodí jako vánoční dárek pro babičku?

  • Textil – hebká deka nebo dekorativní polštářek jsou drobnosti, které babičce udělají radost a využije je v běžném životě. Pokud chcete vybrat praktický vánoční dárek pro babičku, toto by mohl být ten pravý.
  • Sada na ruční práce – pokud vaše babička nemá potíže se zrakem a ráda háčkuje nebo plete, určitě se jí bude hodit sada barevných přízí.
  • Vánoční hrnek – je to přímo ideální tip na dárek pro babičku k Vánocům. Hrnek s vánočním motivem nejen ozdobí interiér, ale bude i praktický k běžnému použití. Širokou nabídku hrnků se svátečními motivy najdete v prodejnách Pepco.

Infografika Pepco Ručně vyráběné dárky pro prarodiče k Vánocům.

Vánoční dárek pro dědu

Dědu, který je vášnivý kutil, jistě potěší sada nového nářadí. Jaký jiný vánoční dárek potěší dědu? Nápady mohou být různé:

  • Vánoční ponožky – nutně tlusté a hřejivé! Dárky pro dědu k Vánocům mohou být tematické i praktické.
  • Něco chutného – třeba kořeněné sušenky nebo čokoládu?
  • Teplý svetr – může být také ozdobený vánočním motivem.

Spoustu zmíněných tipů na vánoční dárky pro prarodiče najdete v prodejnách Pepco. A jak se může dítě projevit u již vybraného dárku? Prarodiče jistě potěší kreativně zabalený dárek. V nabídce prodejen Pepco najdete nejen ozdobný balicí papír, ale také dekorativní doplňky – různé mašle, flitry a stuhy v mnoha barvách. Nechte svou ratolest, aby sama ozdobila dárkové balení, aniž byste jí vnucovali své představy – je to přece její přínos k vánočnímu dárku pro prarodiče. Vaši pomoc však ocení při podepisování dárku – vyplnění štítku na balíčku je úkol pro rodiče nebo starší sourozence.

Přáníčko jako vánoční dárek pro babičku

Rodina dává vánoční dárek babičce.

Babičky jsou obvykle velkými příznivkyněmi uměleckých výtvorů svých vnoučat. Často se stává, že nejkrásnější dárek je pro ně vlastnoručně vytvořené dílo dítěte.

Jak pomoci svému dítěti podnítit kreativitu a vytvořit něco zajímavého pro babičku? Dobrý nápad může být přáníčko, avšak vyrobené několika způsoby, nejen pomocí pastelek. Díky široké nabídce školních potřeb v prodejnách Pepco můžete spojit různé metody a zkombinovat třeba vodové barvy a pastelky.

Zkuste povzbudit dítě, aby přidalo také knoflíky, flitry nebo jiné drobnosti určitého tvaru, které mohou vytvořit opravdu zajímavý vizuální efekt. Malé děti jsou natolik vynalézavé, že je jistě budou umět použít. Pokud ne, můžete navrhnout, aby přáníčko představovalo je samotné s prarodiči – to jistě zlepší náladu každé babičce.

Fotorámeček jako dárek pro dědu

Prarodiče si také velmi cení tvůrčí práce svých vnoučat. Ve většině domácností jsou však oblíbenější spíše praktické dárky. Jak to spojit? Fotorámeček s ozdobami vyrobenými vnoučaty prarodiče jistě potěší. V prodejnách Pepco zakoupíte hotové fotorámečky v různých variantách a velikostech. Dítě může navíc ozdobit okraj rámečku, třeba nalepit srdíčka nebo vytvořit ozdoby ze třpytek. Uvnitř může být společná fotografie dítěte s prarodiči – nejlepší je, když dítě samo vybere fotografii, kterou by chtělo prarodičům věnovat.

Osobní vánoční dárek pro babičku a dědu

Pokud chceme vybrat dárek, který bude na míru, můžeme uvažovat o polštářku, tričku nebo hrnku s nápisem či fotografií. Společně s dítětem můžete vybrat fotografii nebo nápis, který bude na dárku, třeba „Pro babičku Janu“ nebo „Pro dědu Pepu“. Hotové polštářky nebo hrnky jsou v nabídce prodejen Pepco. Existuje mnoho tiskáren, které nám pomohou přenést fotografii nebo nápis na povrch předmětu, který chceme darovat. Je dobré nechat výběr na dítěti – nechat ho rozhodnout, jak má polštářek nebo hrnek vypadat, jakou barvu má mít nápis a jak přesně má znít. Dítě bude hrdé na své rozhodnutí a my – na jeho samostatnost.

Příprava vánočního dárku pro babičku a dědu spolu s dítětem je nejen příležitostí k rozvoji kreativity a manuální zručnosti našich nejmenších, ale také cenným časem stráveným společnými rodinnými aktivitami.

Ve společnosti Pepco věříme, že nejlepší dárky jsou ty, které vytvoříme srdcem. Tím, že dětem pomáháme vlastnoručně vyrábět dárky, je učíme nejen tomu, jakou hodnotu má obdarovávání, ale také důležitosti rodinných tradic a mezigeneračních vazeb. Tato malá umělecká díla vytvořená s láskou a nasazením jistě vykouzlí úsměv na tváři a dojmou prarodiče, vyjádří pocity dětí a vytvoří nezapomenutelné vzpomínky. Doporučujeme všem rodičům, aby využili naše tipy a nápady a v této sváteční době vytvořili s dětmi něco opravdu výjimečného pro své blízké.