Obsah:

  1. Jak vybrat ideální dárek pro mámu?
  2. Deky a přehozy – hebký bytový textil, ideální jako dárek
  3. Svíčky a svícny – dopřejte své mámě hřejivé světlo v elegantním provedení.
  4. Hrnky a šálky – univerzální dárek pro mámu pro každou příležitost.

Hledáte ideální dárek pro tu nejdůležitější osobu ve svém životě – pro mámu? Blíží se její narozeniny, Vánoce, svátek matek, nebo chcete mamince jen projevit lásku a vděčnost? Objevte jedinečné a originální tipy na dárky a dopřejte tak mámě pocit, že si ji vážíte. V našem článku najdete inspiraci, která vám pomůže vybrat pro mámu ideální dárek.

Jak vybrat ideální dárek pro mámu?

Výběr dárku pro mámu je rozhodnutí, které je nutno promyslet a zohlednit zároveň její zájmy a potřeby.

Víte, co máma ráda dělá? Můžete vybrat dárek, který se dokonale hodí k jejímu koníčku. Pokud třeba miluje zahradničení, zvažte nákup nového zahradního nářadí nebo netradiční rostliny. Je vášnivá čtenářka? Pořiďte jí nejnovější román uznávaného spisovatele nebo exkluzivní vydání série jejích oblíbených detektivek. Dobrý nápad může být také předplatné knižního časopisu nebo koupě elektronické čtečky.

Většina maminek ocení vzpomínkové dárky, jako jsou šperky s gravírováním nebo fotoalbum se společnými fotografiemi. Skvělým tipem na originální dárek v této kategorii může být také pozvánka na rodinné focení, společná návštěva divadla nebo víkendový výlet do hor.

Zážitkové dárky jsou stále oblíbenější. Může to být poukaz do lázní, který vaší mámě umožní uvolnit se a odpočinout si, ale také pozvánka na keramické dílny, let balonem nebo kurz potápění. Praktické dárky přestavují také skvělý nápad. Zvažte vybavení, které mámě usnadní každodenní práci, jako je nový mixér, šlehač, parní hrnec nebo sada nádobí.

Součástí jsou i drobnosti, které ozdobí dům a zpříjemní mámě každý den. A právě na tuto kategorii dárků se podrobně zaměříme.

Deky a přehozy – hebký bytový textil, ideální jako dárek

Vaše máma si zaslouží odpočinek. Darujte jí heboučkou deku, do které se může zabalit, když odpočívá na pohovce, sleduje film nebo si čte. Elegantní deka je skvělý tip na dárek pro mámu.

Zde je několik doporučení, jak vybrat  jako dárek pro mámu:

  • Velikost – standardní velikost deky je 150×200 cm nebo 130×170 cm. Velikost by měla odpovídat tomu, jak ji máma bude používat – větší deka je ideální, když se chce zabalit na pohovce, menší může být praktická jako přehoz na křeslo.
  • Materiál – mezi oblíbené materiály patří fleece, vlna, mikrovlákno a moderní syntetické tkaniny. Bavlna je prodyšná a přírodní, fleece je hebký a hřejivý, vlna je odolná a izoluje a mikrovlákno je jemné a snadno se udržuje. Deky z moderních syntetických materiálů mohou vypadat jako z přírodní vlny a zároveň jsou vysoce odolné a mají širokou škálu vzorů a barev, ze kterých si můžete vybrat.
  • Úprava – věnujte pozornost kvalitě výroby a úpravy deky. Švy by měly být pevné a materiál co nejkvalitnější a řádně chráněn proti párání nebo odírání.
  • Barva a vzor – pokud má vaše máma oblíbenou barvu nebo se jí líbí určité vzory, snažte se, aby deka odpovídala jejímu vkusu. Nezapomeňte, že by se deka měla hodit k designu interiéru. Klasické odstíny, jako je béžová, šedá nebo pastelová, jsou univerzální a ve většině případů budou harmonicky ladit s vnitřním zařízením. Pokud má vaše máma ráda intenzivnější tóny, poohlédněte se po dekách ve výrazných barvách nebo modelech s originálními vzory, třeba s módními květinovými nebo geometrickými motivy.

Dcera přinese mamince dárek a snídani do postele jako dárek.

Alternativou ke klasickým dekám mohou být oboustranné přikrývky. Díky dvěma různým vzorům nebo barvám na každé straně jsou na pohled rozmanité a umožňují měnit vzhled místnosti v závislosti na… mamině náladě. Oboustranný design navíc často kombinuje různé materiály, které se na omak liší, a může být různě hřejivý. Tuto deku bude máma moci používat nejen v zimě.

Svíčky a svícny – dopřejte své mámě hřejivé světlo v elegantním provedení.

Příjemné svíčky a svícny jsou ideální dárek pro mámu, který vnese do domácnosti hřejivou a uvolňující atmosféru. Jaké svíčky můžete vybrat pro mámu? Rozhodněte se, zda to má být vosková nebo parafínová svíčka, jaký má mít tvar a zda bude nutné ji vložit do svícnu.

Infografika Pepco o svíčkách jako dárku pro maminku.

Typy svíček:

  • Svíčky ze sójového vosku jsou stále oblíbenější díky své šetrnosti k životnímu prostředí. Jsou biologicky odbouratelné, takže jsou skvělou volbou pro ty, komu záleží na životním prostředí. Kromě toho sójové svíčky hoří déle než tradiční parafínové varianty a jejich jemný plamen dodá každému interiéru útulný nádech.
  • Přírodní svíčky z včelího vosku mají jedinečnou, jemně sladkou vůní medu. Jsou oblíbené pro své přírodní vlastnosti a také proto, že při spalování se z nich neuvolňují toxické látky. Včelí vosk je také přírodní ionizátor vzduchu, který pomáhá pročistit místnost.
  • Parafín je díky své nízké ceně nejběžnější materiál požívaný na výrobu svíček. Parafínové svíčky jsou dostupné v široké škále barev a vůní, takže se snadno hodí pro jakoukoli příležitost. Jsou ideální volbou pro toho, kdo hledá tradiční a cenově dostupné svíčky jako malý dárek pro mámu.

Svíčky jsou v nabídce v široké škále tvarů, takže lze vybrat dokonalý výrobek pro každou osobnost a příležitost. Klasické válcové svíčky jsou vhodné do většiny svícnů a interiérů. Lze pořídit také svíčky ve tvaru koule, kužele nebo čtverce, které mohou vytvořit samostatný dekorativní prvek. Kromě toho výrobci nabízejí dekorativní svíčky neobvyklé podoby, jako jsou květiny, zvířata nebo abstraktní tvary, které mohou dodat každé místnosti jedinečný vzhled. Široká paleta barev, od jemných pastelových až po intenzivní odstíny, umožňuje vybrat svíčky podle stylu a prostředí interiéru.

Svíčka ve skle vedle rozkvetlé květiny.

Svíčky ve skleněných nádobách představují ideální řešení pro ty, kdo mají rádi praktický a zároveň hezký design. Tyto svíčky jsou nejen bezpečné (sklo chrání povrch, na kterém stojí), ale může to být i krásný dekorativní prvek. Tyto svíčky není nutné vkládat do samostatných svícnů – jedná se o hotový dárek pro mámu připravený k použití.

Svícny jsou dostupné v široké škále stylů a materiálů. Od klasických skleněných a keramických modelů, které vnášejí do interiéru teplo a tradiční styl, až po moderní kovové svícny s minimalistickým vzhledem – každý zde najde něco pro svou mámu. Při výběru svícnu je třeba zvážit, jak se hodí ke zbývající části vnitřního prostředí a zda odráží osobní styl toho, komu je určen. Svícny mohou interiéru dodat elegantní a rafinovaný vzhled a vytvořit příjemnou a uvolněnou náladu.

Svíčky ve skle nebo v kombinaci s elegantními svícny vytvoří v domě vaší mámy útulnou a uvolňující atmosféru, která přispěje k hlubokému odpočinku.

Hrnky a šálky – univerzální dárek pro mámu pro každou příležitost.

Maminka a dcera tráví společně čas v kuchyni a pijí spolu čaj z dárkového hrnku.

Hezké hrnky a šálky jsou skvělý tip na univerzální dárek pro maminku, který se hodí pro každou příležitost. Při výběru šálku nebo hrnku je třeba věnovat pozornost několika klíčovým bodům:

  • Styl a design – hrnky a šálky jsou dostupné v bezpočtu vzorů, barev a tvarů. Vyberte takový, který nejlépe odpovídá povaze vaší mámy.
  • Materiál – porcelán, keramika, sklo nebo nerezová ocel – každý materiál má něco do sebe. Porcelán a keramika jsou klasické a elegantní, sklo je moderní a nerezová ocel praktická.
  • Praktičnost – zvažte, zda máma dává přednost běžnému hrnku na kávu nebo elegantnímu šálku na odpolední čaj.
  • Úprava na míru – hrnek nebo šálek se jménem maminky nebo zvláštním vzkazem je způsob, jak můžete zdůraznit jedinečnost dárku.

Hrnek či šálek je víc než jen běžný předmět – je to způsob, jak vyjádřit náklonnost a projevit zájem o drobné detaily mámina každodenního života.

Nejlepší dárky jsou ty, které přinášejí odpočinek a uvolnění, protože v dnešním uspěchaném světě je čas, který máme sami pro sebe, vzácný. V prodejnách Pepco najdete voňavé dárky, které mohou přinést úlevu a zajistit pohodlí, jako jsou aroma svíčky, koupelová kosmetika nebo jiné wellness přípravky. Uvedené tipy na dárky jsou cenově dostupné, vysoce kvalitní a nabízejí širokou škálu možností, aby každý mohl najít něco vhodného pro svou mámu.