Obsah:

  1. Nástěnná dekorace: obraz, malba, fotorámečky
  2. Šálek nebo hrnek
  3. Bytové dekorace: svíčky, květináče, rostliny
  4. Pléd, šála, šátek
  5. Zápisník, plánovač, diář
  6. Kniha
  7. Kosmetický set do koupele
  8. Šperky
  9. Společná návštěva kina, koncertu, výlet do lázní…

Hledáte vhodný dárek pro kamarádku ke zvláštní příležitosti? Najít ideální dárek, který jí udělá radost a bude jí připomínat vaše přátelství, je obtížný úkol. Nabízíme několik tipů, které mohou inspirovat k netradičnímu dárku pro kamarádku.

Vaše nejlepší kamarádka je výjimečný člověk a zaslouží si dárek, který jí udělá radost. Ať už vaše kamarádka miluje elegantní doplňky, věnuje se kreativním koníčkům nebo ocení třeba praktické a osobní dárky, připravili jsme pro vás širokou škálu inspirativních tipů – pro všechny příležitosti a pro všechny finanční možnosti.

Nástěnná dekorace: obraz, malba, fotorámečky

Koláž, obraz, plakát – umělecké dílo podle vkusu vaší kamarádky se může stát zajímavým doplňkem jejího interiéru. Ujistěte se, že takový dárek odráží její povahu, zájmy a třeba i sny. Může to být například krajina, která vnese do jejího bytu harmonii a klid, nebo dynamická abstrakce dodávající interiéru energii a moderní nádech. Obraz, nástěnná dekorace nebo obrázek s oblíbeným citátem či motivačním sdělením bude nejen zajímavou ozdobou, ale také každodenní připomínkou vašeho přátelství a podpory.

Oblíbený tip na dárek pro kamarádku jsou rámečky se společnými fotografiemi. Zkuste vybrat fotografie znázorňující různé okamžiky vašeho přátelství – od vtipných selfie až po snímky z důležitých událostí. Když je vložíte do elegantních rámečků, vytvoříte sbírku vzpomínek, kterou si vaše kamarádka může doma pověsit na stěnu. Je to výjimečný dárek, který jí bude pokaždé připomínat společně strávené chvíle, smích, dobrodružství a podporu, kterou si navzájem poskytujete.

Infografika společnosti Pepco o výhodách obdarování přítele.

Šálek nebo hrnek

Šálek nebo hrnek je mimořádně praktický a zároveň osobní dárek pro kamarádku, který jí bude každý den připomínat váš přátelský vztah.

Při výběru šálek nebo hrnek, zkuste najít takový, který je v jejích oblíbených barvách, vzorech nebo odpovídá jejím zájmům (třeba motiv hor pro cestovatelku, obrázek jejího milovaného domácího mazlíčka). Miska s inspirativním citátem nebo vtipným obrázkem může dodat náboj jejímu rannímu kávovému nebo čajovému rituálu. Elegantní dekorativní šálek se naopak může stát dalším originálním prvkem interiéru, který upoutá pozornost.

Pokud chcete tento dárek ještě více zpestřit, přidejte balíček oblíbené kávy nebo čaje, čokoládu, sadu pralinek nebo vonnou svíčku. Darujete tak hotový recept na uvolňující a příjemné chvilky odpočinku u šálku oblíbeného nápoje.

Usměvavá žena předává dárek příteli.

Bytové dekorace: svíčky, květináče, rostliny

Listuje vaše kamarádka ve volném čase katalogy zaměřenými na interiérový design a ráda se obklopuje krásnými věcmi? Nástěnné dekorace, sošky, svíčky a svícny, aromalampy – to jsou malé doplňky, které vytvářejí v místnosti útulnou atmosféru. Vyberte svíčky s oblíbenou vůní své kamarádky a doplňte je vonnými tyčinkami. Aromaterapie pomocí esenciálních olejů a aromalamp přinese příjemné chvíle uvolnění po náročném dni.

Pokud má vaše kamarádka ráda přírodu a má doma urban jungle, můžete jí darovat rostlinu, která jí ještě chybí ve sbírce. Trefou do černého je také dárek v podobě květináče, zejména v originálním tvaru nebo barvě, který představuje nejen praktický, ale i dekorativní doplněk.

Pléd, šála, šátek

Šátek, pléd nebo šála – to je elegantní, módní a praktický dárek pro kamarádku. Výběrem takového doplňku dáte najevo, že znáte a oceňujete její vkus a styl. Zkuste vybrat vzor, který se hodí k jejím oblíbeným barvám a bude ladit s jejím oblečením. Takový dárek může vytvořit nejen krásný, ale i praktický doplněk jejího šatníku, který ji zahřeje v chladnějším počasí. Šátek lze použít i jako stylový a originální doplněk do vlasů. Každý kousek dodá jejímu běžnému oblečení nádech luxusu a zároveň jí připomene vaše přátelství.

Zápisník, plánovač, diář

Co když má vaše kamarádka vytříbený organizační smysl? Nebo naopak – zahlcuje ji seznam každodenních věcí, které si má zapamatovat a udělat? Můžete jí v tom pomoci tím, že jí darujete krásně zpracovaný a užitečný plánovač nebo diář, který jí usnadní zvládání každodenních povinností a pomůže jí dosáhnout jejích dlouhodobých cílů.

Plánovač dárků pro přítele vedle kytice sušených květin a plnicího pera.

Vyberte zápisník nebo plánovač, který bude nejen praktický, ale také inspirativní, zejména pokud ho vyberete podle životního stylu, zájmů a potřeb své kamarádky. Elegantní zápisník, do kterého si může zapisovat své myšlenky, nápady a plány, se stane jejím každodenním společníkem. Plánovač s chytrým uspořádáním a dalším prostorem na poznámky jí pomůže udržet pořádek v běžných úkolech. Na druhou stranu diář, zejména ten s hezkými obrázky nebo motivačními citáty, nejen usnadní organizaci, ale také potěší oko pokaždé, když ho vezme do ruky.

Kniha

Kniha je vždy vhodný dárek pro příznivce čtení. Výběr správné četby, ať už se jedná o bestseller nebo román žánru, který má ráda, jí udělá velkou radost. Kniha pro ni může být také nástrojem k uvolnění a odpočinku a může jí poskytnout únik z každodenního života.

Seberozvojová kniha, kuchařka, encyklopedie rostlin, cestopis – pokuste se najít téma, které bude odpovídat zájmům a koníčkům kamarádky. Takový dárek ji může povzbudit k objevování nových zážitků a inspirovat k aktivitě. Darováním knihy nedáváte pouze určitou věc. Je to studnice vědomostí, nových nápadů a způsob, jak strávit příjemný večer s oblíbenou četbou.

Kosmetický set do koupele

Vidíte, jak je vaše kamarádka zaneprázdněná a chybí jí čas pro sebe? Rozhodně potřebuje chvilku odpočinku jen pro sebe. Když jí dáte krásně voňavou sadu přípravků do koupele, věnujete jí také možnost strávit relaxační večer v pohodlí koupelny u ní doma.

Takový dárek, který obsahuje aromatické oleje, šumivé koule do koupele, sůl a balzámy, může každodenní rutinu proměnit v luxusní lázeňské ošetření. Při výběru zboží věnujte pozornost jejím oblíbeným vůním a složkám, které budou pečovat o její pokožku a zajistí i její duševní pohodu. Kosmetická sada doplněná hebkou žínkou a vonnými svíčkami v elegantním balení bude nejen hezky vypadat, ale bude to i symbol věnovaného klidu a uvolnění.

Šperky

Jako nejlepší kamarádka přesně víte, které přívěsky, náušnice a náramky budou dokonale ladit s vkusem vaší kamarádky a zároveň zdůrazní její osobitý styl a krásu. Šperky představují velmi osobní a elegantní dárek, jehož citový význam může značně převýšit skutečnou finanční hodnotu.

Při výběru šperku pro svou kamarádku v první řadě zvažte, co se nejlépe hodí k její povaze – ať už je to jemný náramek, elegantní náušnice nebo stylový náhrdelník. Pro toho, kdo má rád originalitu a neotřelý design, se můžete porozhlédnout po něčem se zajímavým vzorem nebo barevným kamenem z dílny řemeslníků nebo nezávislých umělců.

Společná návštěva kina, koncertu, výlet do lázní…

Společná cesta do lázní jako dárek pro nejlepšího přítele.

Pokud je pro vás těžké vybrat dárek pro kamarádku, možná by stálo za to jí místo nějakých předmětů darovat vstupenku na koncert nebo do kina, poukázku na společnou večeři v restauraci nebo kosmetické ošetření. Je to dárek, který nabízí nejen radost ze zážitku, ale především cenný čas strávený společně.

Vyberte si film, na který vaše kamarádka už dlouho chce jít. Vyhledejte koncert jejího oblíbeného interpreta, kterého vždy chtěla vidět naživo. Najděte kosmetický salon, kde můžete strávit společné odpoledne při relaxačních procedurách a masážích. Zážitková poukázka je skvělý způsob, jak se odpoutat od každodenního života, odpočinout si a užít si spolu volný čas. Takový dárek nejen posílí váš přátelský vztah, ale bude to i nezapomenutelný zážitek, na který budete dlouho vzpomínat s úsměvem na tváři.

Pepco je obchod, kde najdete řadu cenově dostupných a originálních dárků pro své kamarádky. Při výběru dárku pro kamarádku volte podle jejího vkusu a zájmů. Pokud ráda vaří, můžete jí věnovat kuchyňskou soupravu nebo kuchařku. Pokud se zajímá o módu, můžete jí koupit novou šálu nebo kabelku. Pokud se naopak věnuje sportu, můžete jí darovat sportovní oblečení nebo sportovní doplňky. Všechny tyto věci najdete v našich kamenných prodejnách. Navštivte je ještě dnes.